Vilket tak ska man ha

Har du någon gång gått i tankarna att byta tak? Du är säkerligen inte ensam. Förr i tiden så var det ofta givet vilken typ av tak man skulle ha, eller rättare sagt så fanns det kanske inte så många olika alternativ. Tegel var givetvis ett populärt alternativ men det kunde samtidigt kosta en hel del.

Idag däremot så har det kommit betydligt fler alternativ på marknaden. Inte nog med att priserna även sjunkigt, utan möjligheten att hitta ett tag som matchar övriga husdelar har helt enkelt ökat.

Populärt med Plåttak

En variant som verkligen blommat upp och blivit populär igen är plåttaken. Kanske är det de olika profilerna som idag erbjuds tillsammans med priset som lockar. Dessutom går det ganska enkelt för den händige att få ett plåttak på plats.

Det man ska tänka på är att ha rätt dimension på läkten så att avståndet mellan tak och papp blir tillräckligt och enligt reglerna. Sen gäller det att ha en underlagspapp som håller länge. Detta kommer spara både tid och pengar då du förhoppningsvis slipper göra om bygget senare.

Vill du jämföra priser och läsa mer om just plåttak så hittar du på sidan Plattak.nu mer information.

Plasttak ett bra alternativ

En annan variant på tak som också ser ut att bli allt mer populär är plasttaken. Plasttak är ofta ett alternativ istället för plåttak just för att man kan få så många olika former och designer på det. Detta är förmodligen anledningen till att man väljer just plasttak på exempelvis uterum och altaner. Här brukar man även kunna köpa färdiga system där plasttak ingår med övriga delar i bygget.

Detta är förmodligen lite dyrare än exempelvis tegel, men då snackar vi att man köper ett tak som har en speciell profil eller kanske speciella egenskaper så som ljust genomsläppning. Ett vanligt standard plasttak kostar förmodligen mindre än både plåt och tegel varianterna.

Ett tredje alternativ är då tegelpannor. Dessa är fortfarande populära och finns i både betong tegel och lertegel varianter. Här är den sistnämnda ofta dyrare. Vanligt betongtegel finns ofta i svart, rött samt tegelrött, där den sistnämnda sorten ofta är lite orangeaktig jämför med standard röd.

Detta var en artikel om lite olika tak. Som sagt så finns det många olika alternativ för dig som kund att välja mellan. Det handlar ofta om skillnad i pris och smak som avgör. Så se dig omkring innan du väljer tak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *