Vi behöver semester från semestern

semester i dubaiNi som hängt med oss på bloggen under sommaren vet att det varit otroligt många olika renoveringsprojekt. Det som till en början skulle bli en riktigt semester för en gångs skull, slutade med en sedermera traditionell renoveringssommar. Men vi hänger inte läpp för det. Hur det än är så har vi tydliga mål med vart vi vill komma med huset och den här sommaren har vi tagit oss hästlängder mot dessa mål. Det känns givetvis helt otroligt.

Skola och rutiner kommer tillbaka

När Augusti nu har intågat på allvar börjar snart rutinerna som hör vardagen till att komma tillbaka. Det tycker både jag och frun ska bli väldigt skönt. Tror även barnen ser fram emot att återgå till skolla och förskola för att träffa alla kompisar igen. Lagom med semester är helt klart vår melodi.

Något som vi diskuterat frekvent under sommarkvällarna är att vi som familj behöver komma bort från hus och måsten för att verkligen känna den där semesterkänslan. Här hemma har vi alldeles för många projekt som pågår. Det blir därmed svårt att ignorera dessa medan man ligger i hängmattan och läser en bok. Därför har vi redan börjat kika på en utlandsresa till hösten. Eventuellt blir det bara jag och frun som unnar oss en förlängd weekend eller så. Just nu är min fru väldigt inne på en semesterweekend i Dubai. Detta är ett land som vi båda fashineras av väldigt mycket.

Här finns värme, shopping och otroliga byggnader. Det sistnämnda är givetvis något som tilltalar mig lite extra. Att få gå runt på Dubais gator och inspektera de otroliga byggena som tagit form där. Jag både fashineras och förundras över hur det går att bygga sådana skyskrapor. De är helt klart duktiga på byggnadskonst där borta.

Fåtal projekt kvar innan sommaren är slut

Som ni kommer ihåg från början av sommaren så har vi nu endast ett fåtal mindre projekt kvar på huset att bocka av. Detta kommer vi kunna göra i små steg även när skola och jobb börjar igen. Kommer vara en otroligt härlig känsla att bocka för detta. När det sedan är klart kommer jag och frun sätta oss ner tillsammans med ett glas vin och se över framtidens projekt och planer. Vi kan säga att det snart blir etapp tre för husrenoveringen. En av de sista etapperna. Tittar vi tillbaka på hur otroligt mycket vi hunnit med sedan vi köpte huset för två år sedan så kan man inte annat än att klappa sig på bröstet av stolthet.