Välja rätt möbler

Det här med inredning, design och att välja rätt möbler är något som intresserar många, inte minst vi som skriver på den här sidan. Att designa ett rum och få möblerna att matcha med andra färger och mönster i rummet är inte alltid det lättaste. Samtidigt ska man komma ihåg att möblerna inte bara ska se bra ut. En soffa vill man ju även att den ska vara skön att sitta i, samtidigt som man bör ha lite andra praktiska krav så som antalet platser, slitaget som blir samt hur enkel soffan är att hålla ren.

IKEA har brett sortiment

De allra flesta har någon gång köpt en möbel från IKEA. För många är det de låga priset som lockar, samtidigt som kvalitén i regel är hög. IKEA erbjuder idag ett brett möbelsortiment, samt kringhörande prylar som man kan tänkas behövas i ett rum.

Om man först ska titta på soffor så erbjuder ju IKEA alt ifrån den billiga enkla soffan, som passar utmärkt i barnens rum eller varför inte studentrummet. För runt 1000 kronor får man på IKEA en enkelt och praktiskt bäddsoffa, som kanske inte är den mest estetiskt tilltalande soffan Men samtidigt får man en helt duglig bäddsoffa som passar i i de flesta rummen. Genom att ha en neutral färg på soffan utan egentligt mönster så kan man snabbt få den att smälta in med övriga färger och mönster i rummet.

MIO för den kräsne

För den som ställer något högre krav på sin soffa, eller andra möbler med för den delen, så är kanske MIO att rekommendera. Där kommer du givetvis inte att hitta någon bäddsoffa för 1000 lappen utan här snackar vi snarare 20 000 kronor och uppåt. Om dessa soffor är värda sitt pris är upp till var och en att bestämma. Vi nöjer oss med att konstatera att dessa soffor och möbler riktar sig till en annan målgrupp än kanske IKEA gör med sitt lågpris sortiment.