Sugna på att bygga nytt hus

köksinredningSom ni har läst om tidigare här på sidan så har vi länge varit sugna på att bygga ett nytt hus alldeles från grunden. Även om det inte är särskilt långt skridna planera så har vi ändå börjat kika runt på alternativ och skissat på möjliga lösningar som passar oss. Det är med skräckblandad förtjusning som jag inser hur otroligt många val och samtidigt möjligheter man har när man ska bygga ett hus helt från grunden. Du måste då bestämma allt ifrån vilken form du ska ha på huset, vilken köksinredning du ska ha, hur tomten ska se ut och så vidare. För många av dessa val så är det ofta fantasin som sätter begränsningarna och så plånboken förstås.

Vi har en ganska bra bild över hur stor budget vi har för hela huset. Vi har sedan pratat med bekanta som själva byggt hus för att få en bild över vad varje moment kan komma att kosta. När vi sedan skrivit ner det så har vi fått en ganska bra bild över hur mycket vi kan lägga på exempelvis köket, gräsmattan och andra detaljer. Här får man dock kompromissa. Skulle vi välja det vi absolut vill ha på alla områden så skulle priset för hela huset snabbt skena iväg. Därför har vi försökt att hålla igen på så mycket som möjligt så att vi i slutändan kan lyxa till med detaljer utifrån de pengar vi har kvar.

En annan fråga som vi ännu inte bestämt oss för är vilken av alla husleverantörer vi väljer att köpa av. Det är en än så länge en djungel där ute med möjliga alternativ, men vi har trots allt valt ut ett par som i våra ögon sticker ut lite extra.