Stort trädäck och pool nästa sommar

pool och trädäckEn dröm som både jag och min sambo haft ända sedan vi köpte huset för snart två år sedan, är att en dag ha ett stort trädäck med en pool. Detta skulle bli den ultimata samlingsplatsen för vår familj och våra vänner. Vi skulle kunna lära barnen att simma tidigt och självklart skulle ungarna älska detta.

Så nu har vi faktiskt på allvar dragit igång vårat poolprojekt och siktar på att kunna dra igång nästa vår. I första fasen räknar vi med att bygga det stora trädäcket samt få till den stora poolen, som då kommer vara integrerarad i däcket.

På ritbordet just nu

Just nu befinner vi oss i planeringsstadiet och vid ritbordet. Detta är egentligen den roligaste fasen, för just nu är allt möjligt. Vi kan nu välja exakt hur vi vill ha det och vad vi vill ha. Därför letar både jag och min sambo efter inspiration från andra husägare som byggt pool och trädäck. Finns en hel del, inte minst neråt i landet. Där verkar det på många orter vara en regel snarare än ett undatag med pool. Här där vi bor är det lite mer undantag så det blir helt klart en faktor som gör att vårt hus sticker ut.

Kommande faser i projektet

Som jag skrev så går första fasen ut på att få till det stora trädäcket som då är hjärtat i hela projektet. Sen även gräva och integrera poolen med däcket. Vi vill att allt ska finnas på samma nivå. Så det blir en stor och naturlig yta för oss att umgås på. Nästa fas blir sedan att lägga till lite fler saker till denna yta. Många är drömmar från min sida, men absolut finns det möjlighet att realisera dem inom något år. Dessa är exempelvis:

  • Utomhusdusch
  • Bastu vid poolområdet
  • Ett poolhus
  • En jacuzzi

Med dessa saker skulle området kring poolen bli komplett. Utmaningen just nu är att integrera allt så det blir en fin och harmonisk helhet. Vi vill inte att det ska kännas som att vi tryck ihop allt för att få plats med så mycket som möjligt.