Skaffa rätt verktyg

Om det är något som de flesta hantverkare och hemmapysslare säkerligen kan skriva under på, så är det att man ska skaffa bra och gedigna verktyg. Många tycker fortfarande att de gör ett kap när det köper en sticksåg på Jula, som kanske bara kostar en tredjedel av en märkesmaskin, bara för att behöva köpa en eller två nya under samma hår. I den här branschen så är det verkligen så att man får vad man betalar för.

En billig såg på Jula eller Biltema håller säkerligen om man endast ska göra en eller några få arbeten med den. Ska du däremot ha en maskin till ditt kanske dagliga arbete så tjänar du på att skaffa en gedigen maskin av kvalitet. Även om den maskinen kommer att kosta aningen mer att köpa in. Tro mig, det kommer dock betala sig i längden.

Jämför pris och kvalitet

Det vanliga rådet man brukar få när man ska köpa maskiner eller verktyg är att man ska jämföra priser. Givetvis är det så. Samtidigt så ska man komma ihåg att inte enbart titta på priserna, utan även jämföra själva maskinen eller verktyget. Helst ska du känna och se efter själv hur maskinen verkar. Bara genom att hålla i en maskin och dra i de olika reglagen så brukar man kunna avgöra om det är en plastig och kanske ganska dålig maskin. Därför kan det vara en bra start innan du går vidare ocj kikar på priset.

För att få en bra känsla för detta kan du känna och testa den absolut billigaste maskinen, exempelvis borrmaskinen som finns på Biltema eller kanske Jula. Testa sedan en gedigen maskin av något välkänt märke, så som Makita eller Festtool så kommer du direkt känna vilken skillnad det är på dessa maskiner. När du sedan känt skillnaden på en skräpmaskin och en mer riktigt maskin så hr du ett bra utgångsläge när du sedan ska fortsätta din jämförelse. En bra ide kan ju vara att lägga sig emellan den billigaste och kanske dyraste maskinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *