Panasonics nya luftvärmepump 2012

En av de mest populära luft luft värmepumparna i Sverige tillverkas av Panasonic. Några av deras bästa modeller heter Panasonic HE9 och Panasonic HE12, Panasonics flaggskepp.

När det gäller energieffektivitet, är det inte många pumpar som kan jämföras med de krafter som finns i Panasonic HE9 och HE12. Här används enbart de allra bästa komponenterna, i alla aspekter. Med en värmeffektivitet (COP) på hela 5,57 är den svårslagen av konkurrenterna.

Dessa är inte bara ruggigt energieffektiva, de har också en rad andra eftertraktade funktioner.

Så som:

  • Hög verkningsgrad även vid låga utomhustemperaturer
  • Antiallergifilter
  • Extremt hög effektivitet COP 5,57
  • Utvecklad för nordiskt klimat
  • Integrerad värmekabel i utedelen
  • Underhållsvärme med 8° / 10° funktion

Inte nog med att den värmer dig hela vintern. Den kan ge svalkande kyla under varma och kvalmiga dagar också. På så sätt får du mer ork även under de varmaste dagarna. Samtidigt som luft luft värmepumpen ger kyla hjälper den till att få bort fukt ur luften.

Med en luft luft värmepump från Panasonic kan du sänka ditt energibehov med upp till 60 %,
och därmed spara tusenlappar. Vilket leder till att investeringen i en luftvärmepump snabbt betalas tillbaka. Och du får pengar över till annat.

Installation av en Panasonic luftvärmepump

När man köper installation av en luft luft värmepump brukar man köpa en s.k. standardinstallation. Det vanligaste är att man köper en s.k. standardinstallation, i den ingår ett antal saker. Fästen och väggkonsoler för både inne- och utedel, en viss mängd kopparrör, täckkanaler och kablar. Det ingår även håltagning och tätning för alla rörgenomgångar. Det är viktigt och faktiskt enligt lag att installationen utförs av en certifierad kyltekniker, eftersom man handskas med miljöskadliga ämnen. Kylteknikern kommer även att testköra luftvärmepumpen grundligt, och ge dig en skötselgenomgång.

En installation kostar mellan 5000:- – 5900:-. Det går dock att använda sig av ROT-avdraget för arbetskostnaden, vilket gör att installationen i slutändan hämnar på ca 2500:-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *