Olika typer av lån

jämföra lån utan ucIdag finns det bokstabligt talat en hel uppsjö med olika typer av lån. Allt från det klassiska bolånet med en bostad som säkerhet, till lån som helt saknar någon form av säkerhet. Beroende på vart man sedan placerar sig på denna skala kommer givetvis kostnaderna så som ränta och avgifter vara högre desto större risk det är för långivaren.

Vad innebär då olika typer av risk? En aspekt på det hela är som sagt om det finns någon garant eller säkerhet till lånet. När du lånar till en bostad så är det just den som är en säkerhet ifall du inte kan betala tillbaka lånet. Detta gör det tryggare för banken eller långivaren att låna ut pengar till dig när dem vet att det finns något som förhoppningsvis garanterar att pengarna kan fås tillbaka. Dessa typer av lån där säkerhet finns kostar därmed mindre i form av räntor och avgifter.

I andra spektret så har du de snabba lånen utan någon som helst säkerhet. Många personer som kanske har en anmärkning eller inte vill att det görs en kreditupplysning på dem söker sig ofta till dessa typer av lån, som då handlar om betydligt mindre summor. Det viktiga här är att man jämför snabblån utan uc som exempel, just för att räntorna och avgifterna kan skilja kraftigt i dessa fall. Här har ju som sagt långivaren ingen säkerhet i grund för lånet och därmed ingen garant att det kommer kunna betalas, även om låntagaren får problem att betala.

Som sagt så gäller det att jämföra olika lånalternativ. Detta gäller givetvis alla typer av lån, ju mer du jämför desto mer pengar finns det att spara kort och gott. Idag när konkurrensen är så stor bland långivarna har möjligheterna aldrig varit bättre att ställa dessa emot varandra för att du som låntagare ska få så bra villkor och kostnader som möjligt. För många är ju bolånet det absolut största lånet så där har man ofta mycket att spara genom att jämföra olika alternativ.

Det här var lite tankar på olika typer av lån, med allt ifrån det klassiska bolånet till de mindre lånen utan uc.