Nytt Golv i köket

Efter att vi nu funderat fram och tillbaka ett bra tag, har vi äntligen bestämt oss för att byta köksgolv. I samma veva kommer vi även byta ut golvet i kontoret som ligger i anslutning till köket då vi tänkt ha samma typ av golv i dessa rum.

Det är inte första gången jag byter golv så jag vet hur mycket jobb det kan innebära. Framförallt om det som i vårt fall även behöver bytas lister och eventuellt målas om på sina ställen. Men samtidigt kommer det bli väldigt fint när det är klart och lyfta upp hela köket framförallt.

Vi har kikat runt en del på olika golv och vi båda överens om att vi vill ha en mörkare ton på golvet, kanske inte mörk ek men något åt det hållet i alla fall.

I vardagsrummet och hallen som angränsar till båda dessa rum är golvet stavformad teakliknande färg. Tror det kan bli en snygg kontrast däremellan. Anledningen till att vi inte byter ut även detta golv är för att vi vill ha lite variation i hemmet och något som bryter av lite. Även om jag kan tycka att det är snyggt med mörkt golv rakt igenom, framförallt om man bryter av med mycket vita möbler som vi har.

I dagarna blir det att inhandla golv samt se till att vi har alla passande verktyg hemma. Ska även se till att vi har tillräckligt med distansklossar så att vi inte står där när vi väl börjat lägga golvet och är utan.

Som det ser ut nu blir det jag och fästmön som lägger golvet tillsammans. Får nog även lite hjälp av morfar som är en väldigt duktig hantverkare och som hjälpte oss sist att lägg golv. Kommer bli väldigt väldigt bra känner jag.

Nu återstår bara att välja golv och sedan beställa. Nästan den roligaste biten kan jag tycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *