Ett lyckat Byggprojekt

Att handla byggvaror har blivit betydligt enklare på senare år kan jag tycka. Fler stora aktörer har etablerat sig på marknaden, inte minst k-rauta som vuxit rejält de senaste åren och finns idag på många orter.

Jag kan också tycka att byggvaruhusen har blivit mer välsorterade och det går betydligt enklare att hitta det som söks. Hur det än är så är hög service viktig i denna bransch där många kunder kanske är ovana med vilket typ av byggmaterial de behöver. Tycker framförallt k-rauta och flera andra större aktörer har lärt sig att möta dessa kunder och erbjuder därför väldigt god service.

Planera dina inköp av byggvaror

Förra sommaren byggde vi en friggebod helt från grunden. Varken jag eller min far har jättestor erfarenhet av liknande byggprojekt så för oss var det väldigt spännande och lärorikt.

Det här projektet lärde oss en hel del om själva byggandet i sig, men inte mindre om hur man kan strukturera och planera sina projekt för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

Först lärde vi oss vikten av att planera våra inköp när vi väl besökte byggvaruhuset. Det tar tid att handla byggvaror i och med att du måste leta på det du behöver, lasta och säkra lasten och sedan ta dig fram och tillbaka mellan handeln och bygget.

I början åkte vi och handlade byggvaror utan någon egentlig plan för vad vi behövde. Vi visste ju att slutresultatet skulle bli en friggebod, men mer än så sträckte sig inte planeringen. Stort misstag.

Inte nog med att vi köpte alldeles för lite av en del material, så tog det väldigt lång tid. Det gick åt nästan en hel dag åt att ordna det första bygglasset.

Efter den gången lärde vi oss att räkna och planera innan vi åkte och handlade, något som efteråt sparade oss väldigt mycket tid som vi istället kunde lägga på själva byggandet.

En andra sak som vi lärde oss var att våga fråga om hjälp. Alla moment när man bygger är inte helt självklara och därför är det bra att fråga någon som kan. Vi tog dels hjälp av hantverkare vi kände men även personalen på byggvaruhuset som var väldigt hjälpsamma.

Att bygga är både roligt och lärorikt så även i sommar kommer vi ta oss an något nytt spännande byggprojekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *