Köp Cellplast online

cellplastDet har säkerligen inte undgått någon att jag är positiv till att köpa byggmaterial direkt på nätet och sedan få det hemskickat till dörren. Häromdagen bestämnde vi oss för att köpa cellplast på nätet vilket gick betydligt smidigare än vad jag hade förväntat mig. Efter att ha jämfört en hel del så kom vi fram till att Byggmax förmodligen hade bäst pris på det vi sökte. Sagt och gjort så hade vi efter ca 20 minuter en beställning lagd och sedan var det bara att vänta in materialet.

Vårat nästa byggprojekt som egentligen kommer starta först i vår när det blir lite varmare, är att med hjälp av cellplast isolera garageuppfarten och sedan så småning om lägga stenar eller plattor. Vi har en annan granne på gatan som också bestämde sig för att lägga sten för några somrar sedan, bara det att han struntade i att gräva ut för frostfritt samt isolera med cellplast. Resultatet blev att stenarna sommaren efter stod och spretade åt alla håll och kanter. Inte särskilt snyggt eller roligt för den delen.

 

Besällde billig cellplast

Vi mätte ett par gånger och rådfrågade även byggmax hur många skivor med cellplast vi behövde beställa. De kom fram till ungefär samma antal som jag gjorde efter att ha mätt 2-3 gånger. Nu skulle det inte vara hela världen om vi skulle behöva komplettera med någon skiva cellplast längre fram, men förhoppningsvis ska detta räcka och att vi slipper slänga de skivor som blev över.

Jag räknade ut att vi sparade ungefär 3000 kr genom att beställa skivorna från byggmax på nätet. Helt otroligt egentligen med tanke på att vi nu slipper åka till bygghandeln och lasta material, samtidigt som det skulle ha blivit betydligt dyrare. Smidigt och ekonomiskt med andra ord.

Det var inte heller första gången jag byggt med cellplast så jag hade ganska bra koll på vilken hållfasthet som behövdes. Det finns även massvis med nyttigt information på exempelvis boverket om vad som gäller där du bor. Det kan vara en god idé att läsa på om just vilka krav du ska ha på din cellplast skiva så att du köper en som håller för det tryck som kommer att vara.