Designat ny Sänggavel

sänggavlarJag och frun var på Ikea i helgen för att kika in lite varor till köket samt titta ut en ny säng. På senare tid har vi diskuterat mer och mer att köpa en ny säng just för att den vi har idag dels är alldeles för liten men även har några år på nacken, vilket gör att en ny och större säng är mer än välbehövligt.

Det vi siktat in oss på är en så kallad continental säng som är ganska hög och ofta har en snygg sänggavel till. När vi då var på Ikea så insåg vi att de sänggavlar som de hade var ganska tråkiga och allt för vanliga. Vi vill istället ha något mer unikt och eget som huvudgavel.

Flitig som min fru är surfade hon genast ut på nätet när vi kom hem för att se vad man kan hitta online när det kommer till sänggavlar. Ganska snabbt så hittade hon en sida som erbjöd just sänggavlar på nätet där man kunde få gaveln skräddarsydd helt efter ens egna önskemål. Detta var ju precis vad vi var ute efter från första början.

Vi surfade runt lite på sidan för att se vad som skulle passa med den säng vi nu tänkt köpa från Ikea. Vi vill ha en gavel som är ganska hög, eller åtminstone så att den täcker hela ryggen och huvudet om man sitter upp i sängen. Att köpa till några kuddar som hänger över sänggaveln kan också vara snyggt och väldigt praktiskt om man exempelvis ska läsa i sängen.

När det kommer till färg så vill vi vara ganska neutrala och köra på någon grå färg som matchar med den säng vi kommer beställa. Den är nog mer åt det ljusa hållet än det mörka. En annan fråga vi lär ta ställning till är hur vi vill att själva mönstret ska vara på sänggaveln samt hur knapparna ska se ut och vara placerade. Detta är samtidigt ett roligt val och kommer innebära att vår gavel blir mer unik än den som de som köper hela sängpaketet från Ikea har.

Min fru är inne på att sätta knapparna ganska tätt medan jag är mer intresserad av att sprida ut knapparna så det blir lite mer mellanrum mellan dem. Dock så är jag ganska säker på att hon kommer få sin vilja igenom med tätare knappar.

En annan intressant del med sidan var att de hade sänggavlar inspirationsfoton vilket kommer hjälpa oss mycket när vi ska välja typ av sänggavel.