Betala dina byggvaror med rätt Kreditkort

jämför kreditkortNi som följt oss här på sidan vet att vi på senare tid har beställt ganska mycket byggvaror på nätet. Dels så har vi ju renoverat verandan vilket har inneburit ett par köp av byggmaterial som levererats hem till dörren. Hittills så har vi tagit alla våra köp på faktura, vilket helt enkelt har känts smidigast för stunden. Men efter att ha läst på om olika betalkort och framförallt jämfört kreditkort på nätet så inser jag att det finns pengar att spara. Låt mig förklara.

Många av de betalkort som bankerna och olika aktörer erbjuder idag är kombinerade med en kredit som då är kopplad till kortet. Det innebär att man kan göra sina köp på kortet och behöver sedan inte betala förrän cirka en månad senare. Betalar man sedan kreditkorts fakturan i tid så tillkommer ingen ränta.

Detta innebär då att man på en smidigt sätt kan fördela pengaflödet en månad genom att kunna beställa och betala byggvarorna och samtidigt kunna betala dem först en månad senare. Detta har verkligen underlättat för mig och min fru med tanke på att själva bygget inte har behövt blivit stående bara för att vi lär vänta in köpen. Nu gör vi istället köpet online med vårt kreditkort och hinner då få nästa lön för att betala räkningen som kommer först 30 dagar senare.

Får bonus på våra köp

Det är mycket tack vare att vi upptäckte fördelen med kreditkortet som gjorde att veranda bygget kunde bli klart lite drygt en månad tidigare än vad vi hade planerat för.

Så första fördelen med att göra köpet med ett kreditkort är alltså smidigheten och möjligheten att skjuta upp själva datumet som pengarna ska dras från vårt konto. Den andra och kanske ännu större fördelen är att vi får flera fördelar bara genom att göra köpet på kortet, och detta utan att det kostar oss något mer.

Det kort som föll oss bäst i smaken var remember more kreditkortet där vi får hela 1% tillbaka på allt vi köper. Med andra ord så får vi i princip 1% rabatt på allt vi köper. Då verandan gick på nära 100 000 kronor så innebar det att vi fått nära 1000 kr tillbaka enbart genom att betala med remember kortet. Väldigt uppskattat av både mig och min fru. Den här gången gick tusenlappen åt att köpa en ny tv till barnen, något som blev väldigt uppskattat av de små.

Jag är glad att vi jämförde olika kreditkort innan vi valde rätt. För annars hade jag säkert missat remember kortet som åtminstone passar oss och våra vanor väldigt bra.