Att sälja saker på auktion

Jag och frugan har sedan hösten gjort ett rejält ryck när det kommer till att rensa på vinden, i förråd och helt enkelt hitta på saker vi inte längre använder. Tanken är sedan att försöka sälja detta för att helt enkelt tjäna en slant men framförallt för att det är saker vi inte använder som bara tar plats och också skapar stress.

Min första tanke var att vi skulle försöka sälja av saker på exempelvis blocket eller liknande köp och säljsida, men min fru hade direkt lite andra tankar. Hon menade på att det finns flera auktionssidor på nätet där hon trodde vi kunde få mer betalt än om vi la ut det på exempelvis blocket. Där behöver vi heller inte betala någon annonskostnad utan betalar endast vid såld vara.

Det lät ju hur bra som helst och vi har nu lyckas sälja en stor del av våra prylar just via olika auktionssidor så som tradera. Jag måste även säga att jag är mer än nöjd med hur bra betalt vi faktiskt fått. Det finns en enorm marknad där ute för använda saker som andra helt enkelt behöver. Så ett riktigt bra tips är att städa ur era förråd och skrymslen på saker ni inte använder. Vi är redan uppe i över 3000 kr som vi tjänat.

Vi hittade även en facebookgrupp med Auktion Linköping vilket endast ligger 2 mil härifrån. Kan kanske vara något att kika in.