Assistans underlättar för många

Vi har en grannfamilj med ett barn som har vissa funktionsnedsättningar. Detta har lett till att de krävs en hel del extra arbete för att underlätta i vardagen för detta barn. Sist jag pratade med grannparet berättade dem att de till en början gjorde allt själva, just för att de verkligen ville känna att de tog hand om sitt barn.

Men ganska snart insåg dem att det i princip var omöjligt att klara av vardagens alla måsten, hålla igång med två heltidstjänster och samtidigt finnas där till hundra procent för barnet. Därför började de kika runt bland olika assistansbolag här i göteborg för att se om det fanns något företag där ute som kunde hjälpa dem med just deras behov.

Kommunen på orten hade det ganska bra uppstyrt med olika bolag och kunde rekommendera ett 10 tal. Grannarna åkte sedan runt och träffade alla dessa för att få en känsla för vilket bolag som kunde tänkas passa just dem bäst.

Nu har de ett bolag sedan ett år tillbaka som de är hur nöjd med som helst. De kan ringa efter hjälp med kort tids varsel samtidigt som de anställda där är väldigt engagerade och måna om att deras barn ska ha det bra.